• Výtvarný odbor CZUŠ Vrbové

          • CZUŠ sv. Gorazda Vrbové na elokovanom pracovisku v Trebaticiach pokračuje vo výtvarnom odbore aj v roku 2022/2023.

            Žiaci majú možnosť cibriť si svoje zručnosti v kresbe, maľbe, grafike, dekoratívnych činnostiach, práci s rôznymi materiálmi, 2x do roka sa uskutočňuje výstava žiackych prác a zapájame sa do rôznych súťaží.

            Záujemcovia sa môžu prihlásiť na stránke našej školy:

            http://www.czusvrbove.sk/  - v sekcii PRIHLÁŠKA do 14. septembra 2022.

        • Kapustárik
          • Kapustárik

          • Detský folklórny súbor Kapustárik obnovuje svoju činnosť v ZŠ Trebatice.                                 

            Skúšky budú predbežne vo štvrtok od 1700 do 1800 v priestoroch školy.

            Prosíme nahlásiť záväzný záujem do 13.9.2022 triednym učiteľom. 

            O ponuke a činnosti ostatných záujmových útvarov dostanú rodičia informácie prostredníctvom triednych učiteľov.                          

          • Celoškolské a triedne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na celoškolské a triedne rodičovské združenie, ktoré sa bude konať vo štvrtok, 8.9.2022 od 1700 v priestoroch školy. 

            Prosíme o účasť, nakoľko sa volí nový člen - zástupca rodičov do Rady školy pri ZŠ Trebatice. Voľby sa môžu uskutočniť len pri prítomnosti nadpolovičnej väčšiny všetkých rodičov.

            Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie!

          • Prevádzkové podmienky od 5.9.2022

          • Vyučovanie v školskom roku 2022/2023 sa začína 5.9.2022 slávnostným otvorením školského roka spoločne na školskom dvore.

            Nástup do školy je bez opatrení, avšak sa predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti tesne pred nástupom (nie je akceptovateľné vyhlásenie odovzdané napr. niekoľko dní vopred).

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti sa musí predložiť po každom prerušení školskej dochádzky v dĺžke 5 a viac po sebe nasledujúcich dní (bez víkendov a sviatkov). Ak rodič nepredloží vyhlásenie, žiak sa považuje za príznakového a umiestni sa do izolačky – kontaktuje sa rodič, ktorý má tieto možnosti:

            • ak zabudol poslať, môže dodatočne odovzdať cez Edupage;
            • poslať mailom;
            • prípadne priniesť, ak mu to jeho povinnosti umožňujú;
            • kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            Ospravedlnenie neprítomnosti žiaka

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiakpredložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Antigénové samotesty

            Rodičia žiakov, ktorí prejavili záujem o samotesty prostredníctvom školy, tieto testy použijú preventívne, resp. v prípade potreby. Rodičia už nie sú povinní hlásiť každé použitie testu, ale v prípade pozitívneho výsledku sú povinní to neodkladne oznámiť škole a ošetrujúcemu lekárovi, žiak v takom prípade ostáva doma.

            Izolácia

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na ochorenie Covid-19 a v prípade, že sa neprejavujú žiadne klinické príznaky, trvá 5 dní. Po 5 dňoch bezpríznakového obdobia je nutné na verejnosti nosiť respirátor FFP2 po dobu ďalších 5 dní (žiaci v škole môžu to nahradiť nosením rúška).

            Ak sa akékoľvek príznaky objavia počas 5 dní. kontaktuje sa všeobecný lekár pre deti a dorast, ktorý určí ďalší postup. V takom prípade aj izoláciu ukončuje lekár.

            Karanténa

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (rodina alebo triedny kolektív neidú do karantény v prípade výskytu pozitívne testovanej osoby v ich okolí).

            Rúška/respirátory

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.

            Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Ranný filter

            Školám sa odporúča vykonávať ranný filter z dôvodu zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov v nadväznosti na aktuálnu epidemickú situáciu v danej škole.

            V našej škole sa ranný filter bude vykonávať náhodne, resp. pri prejavení akýchkoľvek príznakov choroby alebo podozrení na ochorenie. V prípade, že žiak pri rannom filtri prejavuje akýkoľvek príznak COVID-19, bude sa bezodkladne informovať rodič, aby si ho prišiel vyzdvihnúť. Do tej doby je žiak umiestnený v izolačnej miestnosti.

             

          • Začiatok školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bude v pondelok 5. septembra 2022 o 800 na školskom dvore. 

            Je potrebné, aby každý žiak vedel nahlásiť záväzný záujem o ŠKD a OBEDY od 6.9.

            Pri nástupe sa odovzdáva Vyhlásenie o bezpríznakovosti - je možné stiahnuť dole pod textom, bude pripravené aj v škole.

            Prvákov môžu sprevádzať rodičia - do budovy v prvý deň môže vstupovať len 1 rodič.

          • Letná škola - 2. týždeň

          • 2. týždeň Letnej školy sme pokračovali v začatých aktivitách - trošku sme sa učili, opakovali prostredníctvom pracovných listov, trošku súťažili a pripravovali na nadchádzajúce aktivity.

            V pondelok sme okrem absolvovania vedomostnej súťaže a súťaže pozornosti sa zoznámili aj s Jožkom Mrkvičkom, ktorý nás mal prostredníctvom svojho tvorcu - ilustrátora Filipa Horníka navštíviť v utorok. Žiaci sa ho učili kresliť pomocou návodu ilustrátora a musíme uznať, že sa im výnimočne darilo. V utorok sa súťažilo v športových disciplínach a deň ukončili hry a rozprávky.

            Streda sa začala turistickou vychádzkou do Krakovian, kde sme po ceste navštívili aj ihrisko a nemohla chýbať návšteva obchodu na občerstvenie. Potom sme sa už opäť zoznamovali s literárnou postavičkou - tentokrát to bola Chrontulienka, ktorej príbeh sme mali spoznať od samotného autora Braňa Jobusa vo štvrtok v knižnici a pripomenuli si Danku a Janku, ktoré poznáme už z hodín čítania, aby sme si mohli užiť pripravené aktivity v Knižnici v Piešťanoch.

            Vo štvrtok sme najprv navštívili vernisáž výstavy Boženy Plocháňovej a čítanie z knihy Osmijanko a zúčastnili sa divadelného predstavenia o Danke a Janke. Zastavili sme sa aj v Balenologickom múzeu na krátku prehliadku exponátov.

            Piatok sme opäť mali pripravené aktivity v Knižnici v Piešťanoch, prezentácia knihy Chrontuienka spojená s besedou s autorom Braňom Jobusom, ilustrátorkou Hedvigou Gutierrez a fotografom , režisérom Martinom Kollárom. Nasledovalo divadelné predstavenie Babička z vajíčka podľa knihy Ivy Procházkovej.

            Obedy nám počas oboch týždňov pripravovali v Reštaurácii Na lúke - kde nám všetkým veľmi chutilo a ďakujeme!

            Prežili sme aktivitami nabité 2 týždne, ktoré ubehli veľmi rýchlo. Žiaci (aj p. učiteľky) sa rozišli s dobrou náladou v ústrety ešte niekoľkým voľným dňom, aby načerpali sily na blížiaci sa začiatok školského roka.

          • Letná škola - 1. týždeň

          • Začiatok Letnej školy sa niesol v znamení horúčav - hľadali sme preto činnosti, ktoré môžeme realizovať v chládku - pod altánkom, alebo v triede.

            Okrem pracovných listov, ktoré nám otravovali život, sme maľovali kamienky, vyrábali Shrekov nápoj, súťažne degustovali nápoje a zmrzliny, vyrábali svietniky a vázičky servítkovou technikou, zúčastnili sa workshopu o Barlolamačovi - dokonca sme modelovali vlastné návrhy sôch. Absolvovali sme aj balónovú súťaž a tiež súťaž vo sfukovaní sviečok. Diskotéka na záver týždňa nesmela chýbať....

            Navštívila nás aj Agentúra TASR, ktorá nakrútila rozhovor a video o činnosti Letnej školy. Ďalší návštevník bol Legolass, šteniatko p. učiteľky, ktorý nám skontroloval areál - hlásil, že je bezpečný pre ďalší týždeň Letnej školy.

          • Letná škola

          • sa organizuje od 1.8.2022 do 12.8.2022.

            Rodičia prihlásených žiakov dnes dostali mail s inštrukciami.

            Účasť v Letnej škole je dobrovoľná a bezplatná, všetky výdavky sa hradia z projektu.

            Obedy budú zabezpečené v reštaurácii Na lúke formou výberu z dennej ponuky.

            Pri nástupe je potrebné odovzdať Informovaný súhlas s účasťou a Vyhlásenie o bezpríznakovosti - sú umiestnené aj pod týmto textom, boli prílohou mailu rodičom a budú k dispozícii aj v škole - v tom prípade je potrebné prísť ráno s dieťaťom do školy.

            Ak by mali záujem aj ďalší - ešte je pár voľných miest - je potrebné sa prihlásiť na riaditelkazs@trebatice.sk

            Tešíme sa na stretnutie!

          • Projekt Kozmix LAB - Recyklujeme

          • Aj prváci sa zapojili do projektového vyučovania prostredníctvom Kozmix LABu. Zaoberali sa triedením odpadu, získali podrobnejšie informácie o význame recyklácie. To, že medzi odpadkami sa nachádza aj materiál, ktorý môžeme opätovne použiť už vedeli a navrhli dizajn troch odpadkových košov, ktoré budú slúžiť na recykláciu odpadového materiálu. V závere projektu sme zorganizovali stretnutie, na ktorom predstavili výsledky svojej práce vybranému publiku - v našom prípade druhákom, ktorí nám tiež odprezentovali svoju prácu. 

          • Projekt KozmixLab- Štyri ročné obdobia

          • Počas druhého polroka druháci pracovali na Kozmixovom projekte 4 ročné obdobia. Cieľom bolo vyrobiť a odprezentovať triedny kalendár s regionálnymi udalosťami. Usilovne pracovali v dvoch tímoch  niekoľko týždňov a v predposledný deň školského roka odprezentovali svoju tímovú prácu prvákom. Vo fotogalérii si môžete prezrieť fotky  z ich veselého "celoročného" vystúpenia, ktoré sprevádzali piesne a kostýmové prezlečenia.  No a na záver šk. roka si pripomenuli ako sa slávi záver toho kalendárneho a otvorili si šampanské (samozrejme  detské). Na zdravie a na krásne leto, jeseň, zimu a jar. 

          • Záver školského roka

          • Slávnostné ukončenie školského roka bude 30.6.2022 od 8:00 na školskom dvore, následne v triedach do 9:00.

            Obed je o 10:00, ŠKD v tento deň nie je (resp. končí obedom). Ak o obed nemáte záujem - obed odhlasuje rodič predchádzajúci deň v školskej jedálni.

            Žiaci, ktorí idú domov hneď po odovzdaní vysvedčenia, prosíme, aby to mali napísané na lístočku alebo v slovníčku.

          • Letná škola

          • Predĺžili sme prihlasovaie žiakov do Letnej školy v termíne od 1.8.2022 do 12.8.2022.

            V Letnej škole okrem trocha opakovania sa budeme hrať, zabávať sa v záhrade, navštevovať knižnicu, absolvovať exkurziu a užívať si oddych na čerstvom vzduchu.

            Obedy sú zabezpečené. Pobyt v Letnej škole je bez úhrady - zadarmo.

            Ak máte záujem len o niekoľko dní (nie celý turnus), je možné prihlásiť žiakov na konkrétne dni.

            Neváhajte, prihlasovanie cez Edupage dnes končí!

          • Darček ku Dňu otcov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album darček ku dňu otcov .

            Majstrovali, šróbovali, strihali a lepili, ... tvorili. Ku dňu otcov vyrábali žiaci rôzne darčeky. Dúfame, že potešili. Dodatočne prajeme všetkým otcom, tatkom ocinom, tatinom všetko dobré. 

          • Neospravedlnené hodiny v Edupage

          • Vážení rodičia!

            Kvôli neznámej systémovej chybe viacerým z Vás prišlo upozornenie na neospravedlnené hodiny Vašich detí.

            Nie je potrebné sa znepokojovať, hodiny sú skontrolované, ospravedlnené, notifikácie sú neopodstatnené.

            Za pochopenie ďakujeme!